Tapwell

Tapwell on pohjoismainen yritys, joka myy vesikalusteita keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Yrityksemme idea perustuu ajatukseen tyydyttää uuden sukupolven kuluttajia, jotka vaativat korkeaa suunnittelua ja laatua kohtuulliseen hintaan. Tuotteidemme tuotanto tapahtuu Italiassa innovatiivisilla toimittajilla:

Maailman johtavaa vesikalusteteknologiaa, suunnittelua ja materiaaleja. Kaikki vesikalusteemme on valmistettu korkealaatuisesta messingistä ja ovat siten 100 % kierrätettävää materiaalia. Huolellinen suunnittelu ja laatu ovat luoneet joukon tuotteita, joilla on pitkä käyttöikä.

 

Raaka-aineet ja resurssit

Hyvien raaka-aineiden käyttö ja resurssien säästäminen ovat tärkeä osa yrityskulttuuriamme. Otamme vastuun materiaaleistamme ja niiden elinkaaresta sekä käytämme 4ms-hyväksyttyä messinkiä kaikissa vesikalusteissamme. Kun tuotteen aika sekoittimena on ohi, se voidaan kierrättää ja näin ollen esim. messinki on valmis muuntumaan uuteen tarkoitukseen. Tämä filosofia läpäisee koko valmistusprosessimme aina kierrätetyistä materiaaleista valmistettaviin aaltopahvi laatikoihin, joihin pakkaamme tuotteemme. Pyrimme siihen, että tuotteemme koostuvat pääosin kierrätysmateriaaleista sekä pakkauksemme ovat muovittomia vuoteen 2023 mennessä.

 

Ilmasto

 

Tärkeä osa toimittajien valintaamme on ollut se, että ne sijaitsevat Euroopassa. Suurin osa tuotannostamme tapahtuu Italiassa, joten meidän on helppo johtaa koko valmistusprosessia. Tiedämme, että ne ovat EU:n direktiivien mukaisia, Tämä tarkoittaa sitä, että se ei vaadi tarpeettoman pitkiä kuljetusmatkoja. Kompaktien laatikoiden avulla voimme pakata tehokkaasti, mikä mahdollistaa vähemmän kuljetuksia. Lisäksi olemme muuttaneet suuren osan kuljetusreiteistämme kiskoille, mikä antaa meille mahdollisimman vähäiset ilmastovaikutukset. Pyrimme jatkuvasti käyttämään uusia innovatiivisia ja ilmastoviisaita menetelmiä tuotteidemme valmistuksessa.

 

Puhtaat materiaalit

 

Tuotteemme asennetaan koteihin ja ympäristöihin, joissa ihmiset viettävät suuren osan elämästään. Siksi on sanomattakin selvää, että tuotteissamme ei ole haitallisia aineita, jotka voivat vaikuttaa ihmisten terveyteen. Käytämme luotettavia toimittajia ja teemme vuosittain valmistustarkastuksia kaikille tehtaidemme tuotteillemme sekä noudatamme kansallisia lainsäädäntöjä

 

Sosiaalinen vastuu

 

Meille on tärkeää, että kaikki ihmiset, jotka auttavat valmistamaan tuotteitamme, tekevät sen hyvissä työolosuhteissa. Niin omassa yrityksessämme kuin yhteistyökumppaneidemmekin tuotantotiloissa. Meillä on läheiset suhteet toimittajiimme Italiassa ja vaadimme, että heidän työntekijöillään on oikeudenmukaiset työsopimukset. Filosofiamme on, että henkisesti ja fyysisesti hyvin voiva henkilökunta, jolla on hyvät olosuhteet menestyä työssään, muodostavat vahvan ja motivoituneen tiimin. Pyrimme inspiroivaan ja positiiviseen työpaikkaan, jossa työntekijät tuntevat itsensä arvostetuiksi sekä haastetuiksi. Työpaikan, jossa he voivat kasvaa ja kehittyä yhdessä yrityksen kanssa eri osaamisten sekä tiiviin yhteistyön avulla.

 

Hyvää muotoilua kohtuulliseen hintaan

 

Haluamme vastata ihmisten tarpeisiin tänään, vaarantamatta tulevien sukupolvien tarpeita. Hyvin suunnitellut tuotteet ovat tärkeä osa ihmisten arjen helpottamista ja parantamista, minkä vuoksi haluamme tarjota eksklusiivisen käyttökokemuksen laajemmalle kohderyhmälle. Huolellinen, puhdaslinjainen ja ajaton muotoilu tekee tuotteistamme myös esteettisesti merkityksellisiä. Tämä yhdessä hyvän laadun ja joustavan varaosapolitiikkamme kanssa tarkoittaa sitä, että asiakkaidemme ei tarvitse investoida uusiin tuotteisiin niin usein, vaan voimme siten kuluttaa vähemmän maapallon resursseja.

 

 

Tapwellin ja sen tytäryhtiöiden etiikka ja moraalipolitiikka.

 

Johdanto

Mitä on etiikka? Mitä on moraali?

Arkipuheessa käsitteet nivoutuvat yhteen.

Moraalia kutsutaan useimmiten tiedostamattomaksi, arvoiksi, jotka ovat todellisten toimiemme taustalla, kun taas etiikka on älyllinen ylärakenne.

Etiikka on siis tietoista moraalia.

Voidaan sanoa, että jokaisella on moraali, mutta etiikka on yksilöiden ja organisaatioiden kehittämä asia.

 

Ne jotka ovat ylpeitä organisaatiostaan ​​ja sen saavutuksista, säilyttävät todennäköisemmin hyvän moraalin.

Yksilöä tulee kunnioittaa, kaikkia pitää kohdella tasa-arvoisesti, meidän tulee tehdä hyvää toisillemme, velvollisuutemme on olla vahingoittamatta toisiamme.

Nämä eettiset periaatteet ovat niin yleisiä ja voivat täten muodostaa pohjan jatkokeskusteluille.

Luottamuksen rakentaminen vie kauan, ja se on omistautuneiden työntekijöiden monen tunnin kovan työn tulos. Mutta sen purkaminen voidaan tehdä hetkessä. Tukea moraalisesti arkaluonteisissa asioissa voivat olla seuraavat ohjaavat kysymykset:

 

o Onko se oikein?

o Rikkooko toimintani yrityksen sääntöjä, hyvää liiketoimintatapaa, yrityksen   politiikkaa tai vastaavaa?

o Onko se järkevää?

o Onko osapuolten aikomusten välillä tasapaino?

o Onko se julkaisukelpoista?

o Kestääkö se tarkastelun?

o Miltä minusta tuntuu?

o Voinko seisoa tämän takana huomenna ja tulevaisuudessa?

 

Yrityksen etiikan toteuttaminen on jokaisen vastuulla, riippumatta heidän roolistaan ​​yrityksissä.

 

Eettisyytemme voidaan selkeimmin tiivistää seuraaviin käsitteisiin:

 

Läpinäkyvyys.

Tämä tarkoittaa, että meillä on selkeät säännöt ja ehdot. Ja sitä sovelletaan kaikissa yrityksissämme ja kaikissa kontakteissamme, sekä sisäisesti että ulkoisesti.

 

Kunnioittaminen.

Kaikkia työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti, oikeudenmukaisesti ja kunnioittavasti sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, vammaisuudesta, poliittisesta mielipiteestä tai asemasta riippumatta.

Kaikki ovat saman arvoisia. Kaikkien näkemyksiä ja mielipiteitä kunnioitetaan. Työskentelemme kaikkien vaikuttamisen ja osallistumisen puolesta. Työskentelemme sukupuolten tasa-arvon puolesta sekä sukupuoli-, että ikärakenteen osalta.

 

Ammattimaisuus.

Oletamme, että kaikki yrityksissä ovat hyviä siinä mitä he tekevät. Tästä lähtökohdasta tulee luonnolliseksi osoittaa samaa kunnioitusta ja antaa toisilleen samanlaista kohtelua kuin itse odotat.

Työskentelemme hyvässä demokraattisessa järjestyksessä ja teemme töitä päätösten toimeenpanemiseksi, vaikka henkilökohtaisesti olisin jotain muuta mieltä.

Paras panos, jonka voimme antaa yritykselle ja kaikille työntekijöille on positiivinen kehitys ja se, että johdamme liiketoimintaamme ammattimaisesti ja avoimesti.

 

Rehellisyys.

Olemme demokraattinen organisaatio, jolla on selkeät päätöksentekorakenteet, jossa on suuret mahdollisuudet vaikuttaa.

Päätöksen jälkeen pyrimme toteuttamaan päätöksen mahdollisimman tehokkaasti, vaikka se ei olisikaan sitä mitä me / minä alunperin olisin halunnut.

Emme anna ulkopuolisten asioiden vaikuttaa toimintaamme, saadaksemme omaa etua tai välttääksemme epämukavuutta. Lahjomattomuus tarkoittaa myös kykyä kestää paineita riippumatta siitä, mistä ne tulevat.

 

Uskollisuus.

Me, jotka työskentelemme jossakin yrityksessä, kunnioitamme demokraattista järjestelmää. Ulkoisesti olemme uskollisia kaikille työntekijöille ja yrityksillemme. Emme puhu pahaa toisistamme ja liiketoiminnastamme, emme sisäisesti emmekä ulkoisesti. Emme syytä yksittäisiä työntekijöitä ulkopuolisten edessä.

Meillä on avoin ja vilpitön vuoropuhelu yritysten sisällä ja vilpitön toiminta. Kunnioitan kollegoitani, yritystäni ja muita konsernissa olevia yrityksiä, esitäen mielipiteeni niin, ettei se vahingoita luottamustamme ulkoisesti tai sisäisesti.

 

Ystävällisyys.

Pyrimme kohtaamaan kaikki työntekijät, asiakkaat, tavarantoimittajat tai muut yhteistyökumppanit jne. niin kuin itse haluaisimme itseämme kohdeltavan kaikissa tilanteissa, sekä vasta- että myötätuulessa. Kunnioitamme aina toisiamme ja alan kollegoitamme käyttäytymällä oikein ja ammattimaisesti.

Vältämme kaikenlaista loukkaavaa puhetta ja toimintaa

 

 

Suhteet.

Me kaikki varmistamme, että ehkäisemme ja estämme ketään joutumasta seksuaalisen häirinnän, syrjinnän tai muun sopimattoman käytöksen kohteeksi. Häirinnän tunnusmerkki on, että se on uhrin kannalta ei-toivottua.

 

Kansalaisrohkeus

Etiikka on yksilöllinen vastuu yhteisestä hyvästä.

Jos sinusta tuntuu, että joku yrityksessä toimii epäeettisesti, on tärkeää puuttua asiaan. Puhuminen vaatii rohkeutta ja rehellisyyttä.

Jos et mainitse asiasta, olet osa ongelmaa.

Teemme kaikki jatkossakin virheitä, mutta ero on siinä, teemmekö sen hyödyttääksemme itseämme ja huonontaaksemme jonkun muun asemaa vai oliko se vain virhe.

 

Yhdessä.

Oletamme aina, että teemme asioita yhdessä, minkä antaa vahvan yhteenkuuluvuuden tunteen.

Sekä myös vahvan tunteen, että tuemme toisiamme tämän asiakirjan ja yllä olevien lähtökohtien perusteella.